KARAMAN ONBİNLERCE KİŞİ İLE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

15 Temmuz 2016 tarihinde devletimize karşı FETÖ Terör Örgütü tarafından girişilen hain darbe kalkışmasının birinci yıldönümü nedeniyle 11 Temmuz 2017 tarihinde bu yana devam eden etkinlikler, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Milli Birlik Yürüyüşü ve Şehitlerimizi Anma Programı ile zirveye ulaştı.

Hafta boyunca; 11 Temmuz'da Şehit Muhammed Yalçın’ın ailesi ve Şehitlik ziyaret edildi, 12 Temmuz’da Fotoğraf Sergisi açıldı, 14 Temmuz’da şehitlerimiz için hatmi şerif okutuldu ve şehit aileleri onuruna yemek verildi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri son olarak 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Milli Birlik Yürüyüşü ve Şehitlerimizi Anma Programı ile taçlandı.

15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’den itibaren 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı’nı doldurmaya başlayan vatandaşlar; ezgiler, marşlar ve milli-manevi duyguları zirveye çıkaran müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden halka hitaben yaptığı canlı yayını izlediler.

Milli Birlik Yürüyüşü ise saat 22.00’de Karaman Vergi Dairesi önünden Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Jandarma Komutanı Alb. İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, genci-yaşlısı ve kadını-erkeği ile binlerce vatandaşımızın katılımı ile gerçekleştirildi. 30 Metrelik yol ve İsmetpaşa Caddesi üzerinden on binlerce kişi ellerinde bayraklarla tekrar alana gelerek Demokrasi Nöbetine başladı. Burada meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan FETÖ örgütünün ihanetini, milletimizin bu girişime karşı destansı direnişini anlattı ve bir daha böyle hainlikler ile karşı karşıya kalmamamız için nasıl hareket etmemiz gerektiğini söyleyerek, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. Vali Fahri Meral de vatandaşları selamlayarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünü anlatan ve şehitlerimizi andığı bir konuşma yaptı.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için salalar okundu. Demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edilerek, 15 Temmuz ile alakalı görüntüler izlenerek ve milli ve manevi duyguları zirveye çıkaran müzikler dinlenerek devam etti.

Eklenme Tarihi : 17.07.2017 11:55