TÜRAP İÇ ANADOLU BÖLGESİ TÜRKİYE AİLE’DE İLETİŞİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Karaman Belediyesi Kent Konseyi tarafından, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü, Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, TÜRAP İç Anadolu bölge sorumlusu Zeliyha Akcan ve Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle “TÜRAP İç Anadolu Aile de İletişim Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, açılış konuşmasında; Türkiye’de en aktif olarak çalışan ve en fazla meclise sahip konseylerden biri olarak, bugüne kadar ki yapılan faaliyetlerin yanı sıra yine ortak payda Karaman başlığı altında, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yürüttüğü TÜRAP İç Anadolu Bölgesi Türkiye Ailede İletişim Çalıştayı ile gelecek nesiller için ailenin önemini ve bu konuyla ilgili sorunlara dikkat çekerek, hedeflerinin konuyla ilgili çalışmalar yapmış, alanında uzman kişi ve kurumlarla ortaklaşa çalışarak ekip ruhu ve gönül birliği içerisinde sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurguladı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak ise konuşmasında: “En büyük hedefimiz rahat ve huzurlu bir yaşam için, insanı ilgilendiren meselelere az da olsa çözüm üretebilmek, katkı sağlayabilmek amacıyla buradayız hep beraberiz” dedi. Ayrıca devamında, “Sizlerle oluşturacağımız ortak akıl sayesinde İç Anadolu Bölgesi Türkiye’de Aile İçi İletişimle ilgili sorun ve çözüm önerilerini ortaya koyacaktır” diyerek Kadın Meclisinin bugüne kadar yaptığı çalışmaların da gelecekteki yapılacak olan çalışmaların teminatı olduğunu belirtti.

Türkiye Aile Platformu Türkiye‘de STK’lar arasında aile kurumu ve bireylerine yönelik ailenin statüsünü yükseltme amaçlı çalışmalar yapmakta ve projeler üretmektedir.  İç Anadolu bölgesinde aile çalışması yapan STK’lar bir araya gelerek toplumun temelini oluşturan aile yapımızı koruyacak güçlendirecek saha çalışmaları ile ilgili deneyim ve projelerini paylaşacak, sorunları masaya yatırarak çözüm önerileri sunacak ve güçlü sağlıklı aileler için yol haritaları çizmeye çalışılacaktır.

Gerçekleştirilen çalıştayda Ankara‘dan T-KADBİR Derneği Başkanı Eğitimci Yazar Ayşe Serap Şahiner, Ailem Vakfı Eğitimci Yazar İbrahim Ünal, Araştırmacı Yazar Hatice Sarıkamış Tıktık, YEKAD derneği Başkanı Nazan Aytok, Ekin ve Nesil Derneği Başkanı Avukat Zeynep Şen, Konya‘dan Çağdaş Aile Derneği Eğitimci Dr. Semin Güler Oğurtan, Erdemliler Dernek Başkanı Emine Türkan Özkul, Anadolu Derneği Başkanı Fatma Kıvrak, Karaman‘dan Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden Psikolojik Danışman Hülya Akman, Yurtkur Derneği Başkanı Ali İmran Aksu, K.M.Ü İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Özdemir ve Yrd. Doç. Duran Ali Yıldırım, Avukat Ayşe Özyurt, Karaman Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Mustafa Dökmen, Rehberlik Eğitim ve Araştırma Merkezi İbrahim Pat, Kent Konseyi Engelliler meclisi Başkanı İlknur Harani gibi isimler yer aldı.

Eklenme Tarihi : 24.10.2017 16:40