BAŞKAN ÇALIŞKAN 19 MAYIS MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Mayıs nedeniyle yayımladığı mesajında; 19 Mayıs'ın, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu hatırlattı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının bu açıdan son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Başkan Çalışkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletinin yıldızının parladığı an, hiç şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günüdür. Onun için aziz milletimiz ve bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutup geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak görüyoruz.
        Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer ve ilkelere sonuna kadar sahip çıkacaklarına, Türkiye'nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Teröre, şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen gençlerimizin, sözün ve düşüncenin gücüne inanarak, okumaya, araştırmaya, sorgulamaya devam edeceklerini de biliyorum. Belediye olarak; tüm imkanlarımızla gençlerimizin yanında olacağımızı ifade ediyor, bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, gençlerimizi ve tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Eklenme Tarihi : 18.05.2018 16:33