BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fazileti ve çalışkanlığı esas alan Ahilik Teşkilatı'nın tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olan Ahilik teşkilatı, toplum içerisinde çok önemli bir vazife üstlenmektedir. Ahilikte, Ahi diye anılan kişi; sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımı olarak görülür. Ahilik teşkilatı kurucusu Ahi Evran Veli’nin, asırlar öncesinden bugüne uzanan ve yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Ahilik Haftası’nı kutluyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Eklenme Tarihi : 17.09.2018 11:17