DÜNYA DİLİ TÜRKÇE KONULU PANEL YAPILDI

DÜNYA DİLİ TÜRKÇE KONULU PANEL YAPILDI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri kapsamında düzenlenen ‘Dünya Dili Türkçe’ konulu panele katıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel öncesinde, Türk Dil Bayramı konulu en güzel vitrin yarışmasında dereceye girenlere; Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program, oturum başkanlığını Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Abdurrahman Özkan’ın yaptığı panelle devam etti. Konuşmacılar; Türkçenin gücü, zenginliği ve Türk dilleri üzerine yapılan araştırmalar konusunda düşüncelerini paylaştı.