MİLLİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAYAN BİR PROJE DAHA GERÇEKLEŞTİ

Karaman Belediyesi tarafından geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan ve içerisinde birbirinden renkli oyun gruplarının yer aldığı Geri Dönüşüm Parkı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hizmete sunuldu.

MİLLİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAYAN BİR PROJE DAHA GERÇEKLEŞTİ

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın önemli projelerinden biri daha hizmete sunuldu. Başakşehir Mahallesi’nde, 11 bin 300 m²’lik alana inşa edilen park, 5 Haziran Çevre Günü’nde vatandaşların katılımıyla kullanımına sunuldu. Çocuklar, Karaman Belediyesi’nce hayata geçirilen “DÖNÜŞTÜR” projesi kapsamında evlerinden getirdikleri geri dönüşüm malzemelerini park içerisindeki atık merkezine getirerek 5-10-20-30 ve 50 atık puan şeklinde Dönüşüm Kart Atık Puan Çeki kazanıyor. Çocuklar bu çekle; park içerisinde bulunan Karaman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesindeki “Geri Dönüşüm Bakkalı”ndan kırtasiye ve çeşitli hediye ürünlerini alabiliyorlar.

Geri Dönüşüm Bakkalı, çocuklara geri dönüşümün önemini anlatırken hem onları çevre temizliği konusunda daha duyarlı ve sorumluluk sahibi yapacak, geri dönüştürülebilir atıklar ekonomiye geri kazandırılarak ev ekonomisine katkı sağlayacak, hem de alacakları hediyeler, geri dönüşüm malzemelerinin doğaya atılmamasına teşvik etmiş olacak.

Bununla birlikte park içerisinde; çocukların güvenle oynayabileceği oyun grupları ve eğlence alanları, doğal kaynakların korunmasının önemini anlatan bilgilendirici panolar, otopark, yürüyüş yolları ve kamelyalar yer alıyor.

“DÖNÜŞTÜR Projesi nedir?”

Karaman Belediyesi “Geri Dönüştür, Paraya Dönüştür!” sloganıyla başlattığı “DÖNÜŞTÜR“ projesi uygulama olarak Geri Dönüşüm Parkı’nda 05 Haziran 2024 Dünya Çevre Günü’nde başladı. “DÖNÜŞTÜR” projesiyle birlikte hem sıfır atık ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek, hem de aile ekonomisine katkı sağlanmış olacak.

Çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlar evlerinde ya da iş yerlerinde ortaya çıkan; kâğıt, plastik, metal, cam ve elektronik malzeme gibi atıkları ayrı ayrı biriktirerek Geri Dönüşüm Parkı’nda bulunan “DÖNÜŞTÜR” projesi merkezine ulaştırabilecekler.