ŞÖLEN ATEŞİ EŞLİĞİNDE İKİ MUHTEŞEM KONSER

ŞÖLEN ATEŞİ EŞLİĞİNDE İKİ MUHTEŞEM KONSER

  • 416
ŞÖLEN ATEŞİ EŞLİĞİNDE İKİ MUHTEŞEM KONSER
Font size:
Yazdır

Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin simgesi olan şölen ateşi, yine büyük bir coşkuyla yakıldı. Ünlü sanatçılar Ali Kınık ve Ece Seçkin de, sevilen şarkılarıyla Karamanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Karaman Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin ikinci gün kutlamaları Türk Dünyası Kültür Parkı’nda, vatandaşların yoğun katılımıyla yapıldı. Etkinliğin simgesi haline gelen Şölen Ateşinin yakılmasıyla başlayan program; Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev ve Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’in halkı selamlamasıyla devam etti. 
Başkan Kalaycı yaptığı konuşmada: “Türk Dilinin Başkenti, Karamanoğlu Mehmet Bey’in ve Yunus Emre’nin diyarı olan bu kadim topraklarda düzenlemiş olduğumuz bu şölen, birlik ve beraberliğimizi tesis eden güçlü bağlarımızın bir ifadesidir. Hangi şekilde ve isim altında olursa olsun Türk Milletine hizmet etmek, Milletimizin hizmetkârı olmak bizler için büyük bir şeref ve onurdur. Bizlere güvenerek Türk Tarihinde önemli bir yere sahip olan bu kadim şehrin, şehr-ül emini, hizmetkârı olma görevini bir kez daha bizlere layık gördüğünüz için sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dün olduğu gibi bugün de bu güveninize layık olmak için, üretken ve çözüm odaklı Belediyecilik anlayışıyla gecemizi gündüzümüze katarak memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Türk coğrafyasının çeşitli bölgelerinden şölenimize katılan soydaşlarımıza ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. 6. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şölenimize hoş geldiniz. Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi. 
Ali Kınık ve Ece Seçkin’den Unutulmaz Gece
6. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni iki muhteşem konserle devam etti. İlk olarak sahneye gelen Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Kınık, bağlaması ile birlikte sevilen türkülerini seslendirdi. Sanatçı sahnedeyken protokol üyeleri tarafından geleneksel hale gelen demir dövme töreni gerçekleştirildi. Gecenin finalinde ünlü sanatçı Ece Seçkin verdiği konserle Karaman halkına unutulmaz bir gece yaşattı. 
6. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni; bugün (3 Ağustos Cumartesi) Türk Dünyası Parkı’nda saat 20.30’da Kırgızistan-Kazakistan-Uygurlar dans topluluğu gösterisi ve 22.30’daki Merve Özbey konseriyle devam edecek.

Resim Galeri

YUKARI
Hızlı Erişim