15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
    15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’ncü yıl dönümü nedeniyle Karaman’da binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile meydanı doldurdu.
    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı için Karaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah şehitlik ziyaretleri ile başlayan programlar, akşam da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, milli ve manevi duyguları zirveye çıkaran ezgi, marş, müzik ve şiirler eşliğinde düzenlenen demokrasi nöbeti ile devam etti.

Darbeden Demokrasiye 15 Temmuz Sergisi Açıldı
    15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Hatuniye Medresesi’nde "Darbeden Demokrasiye 15 Temmuz” sergisi açıldı. Serginin açılışına; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Protokol üyeleri ve 15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Milli Birlik Yürüyüşü Coşkuyla Gerçekleştirildi
    Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı üzerinden Kemal Kaynaş Caddesi ve İsmet Paşa Caddesi’ni takip ederek meydana tekrar dönen kalabalığa; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, genci ve yaşlısı ile binlerce vatandaşımız eşlik etti. Alanda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nı okunmasının ardından, 15 Temmuz Şehidimiz Muhammed Yalçın’ın Babası Selahattin Yalçın, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Vali Fahri Meral vatandaşları selamlayarak, 15 Temmuz şehitlerini andı ve hain darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.
    Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için salalar okundu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, fetih suresinin okunması ve İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci tarafından yapılan dua ile sona erdi

Eklenme Tarihi : 16.07.2019 12:56