15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü için Karaman’da da anma programı düzenlendi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şehir mezarlığındaki şehitlik ile 15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın’ın kabrinin ziyareti ile başlayan etkinlik; Aktekke 15 Temmuz Demokrasi meydanında milli birlik yürüyüşü ve demokrasi nöbetiyle sona erdi. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Protokol üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda ilk olarak; 1. İstasyon Caddesi’nde başlayıp, Kazım Karabekir Caddesi, Molla Fenari Caddesi ve İsmet Paşa Caddesi üzerinden Aktekke kent meydanına doğru Milli Birlik Günü yürüyüşü gerçekleştirildi. Kent meydanındaki programda daha sonra, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim meydanı dolduran vatandaşları selamladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı konuşmasında: “Hür doğmak ve hür yaşamak karakterinde olan Türk Milleti; ya istiklal ya ölüm diyerek cepheye koşan, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecek, istiklal ve istikbaline göz dikenlere dün olduğu gibi bugün ve yarın da asla izin vermeyecek, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş asil bir millettir. Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan milletimiz, milli ve manevi değerlere olan inancını 15 Temmuz’da bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

Sahne programları ve mehter takımı gösterisi ile devam eden gecede saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bütün camilerde şehitlerimiz için selalar okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, yapılan duanın ardından demokrasi nöbeti ile sona erdi.