GERİ DÖNÜŞÜM PARKI ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen Geri Dönüşüm Parkı, minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

GERİ DÖNÜŞÜM PARKI ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI

Geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan bu parkın en büyük özelliklerinden birisi; çocuklar evden ve çevreden topladıkları geri dönüşüm malzemelerini Park içerisinde bulunan Geri Dönüşüm Bakkalına getirerek, topladığı atık miktarı kadar para puan kazanıyor. Bu para puan ile Geri Dönüşüm Bakkalına giderek, kazandığı puan kadar; kırtasiye, kitap ve okul ihtiyaçları gibi çeşitli ürünlerden faydalanabiliyor. Geri Dönüşüm Bakkalı; Karaman’a marka değeri kazandırırken, öte yandan çocukların çevre temizliğinin önemine, aile bütçelerine ve milli ekonomiye de katkıda bulunuyor.

Geri Dönüşüm Parkı; içerisinde bulunan çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları ve geri dönüşümün önemini vurgulayan bilgilendirme levhaları, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden inşa edilen dinlenme alanlarıyla, çocukların aileleriyle birlikte eğlenip öğrenmelerine olanak sağlıyor.

Geri Dönüşüm Parkının ikinci etabı olan ve içerisinde anfi tiyatro alanı bulunan parkta çalışmalar devam ediyor.